İçimdeki sesi
dinleyip üniversite sınavında tüm tercihlerimi mimarlık fakültelerinden yana
yaptım. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü kazandım ve 1998’de mezun
oldum. Mimarlık düşünmeye ve yaşamaya
doyamadığım için İTÜ’de yüksek lisans yaptım ve doktora çalışmalarına
başladım. Sonra inşaat sahaları daha cazip gelince kariyerime şantiye mimarlığı
ile devam ettim.
2009 yılında
hayat arkadaşımla tanıştım. 2010 yılında evlendim. Baktım ki mutfakta epey zaman
geçiriyorum, güzel ve pratik yemekler de yapıyorum ve yiyen herkes bayılıyor, o zaman
bir blog açayım da bunları yazayım dedim. Tarçın Tadında’da çalışan ve vakti az
olanlara ve mutfak işlerinde turist olanlara rehber olmak amacıyla bol
fotoğraflı ve detaylı anlatımlı tarifler yazmaya başladım.
2011 yılında anne
olup havalara uçtum. Anne sorumluluğu ile çocuklar için sağlıklı tariflere
yöneldim. Şekersiz ve besleyici tariflerim birçok anne tarafından test edildi ve
onaylandı.
Halen
mimarlık kariyerime profesyonel olarak devam etmekteyim, kalan vakitlerimde de
Tarçın Tadında’ya pratik tarifler yazmakta ve şeker hamurundan çok cici
kurabiye, cupcake ve pastalar yapmaktayım. Her tarif önce mutfağımda deneniyor, beğenilirse eğer kaleme alıyorum.