3 Eylül 2010 Cuma

milföylü güveç



İsmi sanki zor bir yemekmiş gibi ama aslında hiç öyle değil. Eğer havalı bir restoranın menüsünde yazsaydı şöyle bir ismi olabilirdi : "milföy çanağında sebzelerle sote edilmiş dana eti"

Neyse isimlere takılmayalım her zamanki gibi bu yemeğimiz de pratik ve de tabakta çok havalı duruyor.



Malzemeleri keyfinize göre değiştirebilirsiniz. Et yerine tavuk kullanabilirsiniz. Mantar şart değil. Onun yerine kabak, patlıcan veya başka sebzeler olabilir.

MİLFÖYLÜ GÜVEÇ
4 kişilik
  • 250 gr. kuşbaşı dana eti ya da tavuk eti
  • 2 su bardağı doğranmış mantar
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 2 yeşil biber
  • Yağ, tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı ince rendelenmiş kaşar
  • 4 adet milföy hamuru
Tencerede soğanı pembeleşene kadar yağ ile kavuruyoruz. Ardından kuşbaşı etimizi ekleyerek kavuruyoruz. Etin kavrulduğunu önce suyunu salması ve sonra o suyu çekmesi ile anlıyoruz. Etimiz kavrulduktan sonra mantarları, biberleri ve domatesi ekleyerek sote etmeye devam ediyoruz. Mantarlar pişince tencereyi ocaktan alalım. Buraya kadar yaptığımız yemek mantarlı et sote oldu. Dilerseniz bu haliyle yanına bir de pilav yaparak yiyebilirsiniz.




Fırın güveçlerinin dibine rendelenmiş kaşarı pay ediyoruz. Fırın güveciniz yoksa ısıya dayanıklı küçük cam kaselerden kullanabilirsiniz.






Kaşarların üstüne tencerede hazırladığımız etli mantarlı harçtan koyuyoruz. Bu işlem bittikten sonra milföylerin yapışmaması için güveçlerin kenarlarına bir fırça ile biraz yağ sürüyoruz.






Her güvecin üzerine bir adet milföy hamurunu kapatıyoruz. Milföyün dört köşesini güvece yapıştırıyoruz. Yemeğimiz fırına girmeye hazır. 200 derecede ısıttığımız fırında milföy kabarıp üstü kızarana kadar pişirmemiz yeterli. Yaklaşık 20 dakika sürüyor.





Fırından çıkan güveçler aşağıdaki gibi görünüyor. Tabaklara ters çevirerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Paylaş

print

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...