Hayatınızda bu kadar kolay bir şey yapmadığınıza eminim. Bu tarif resmen sihirli. Ben bile şaşırdım. Hepsi USLA'dan Şef Osman Bahadır'ın mucizesi. Geçen hafta katıldığımız workshopta Osman Şef sufle tarzı tatlılarla ilgili tüm bildiklerimizi altüst etti. Şimdi sıra sizde. Workshop'umuzun detaylarını buradan okuyabilirsiniz. Bumerang ailesine tekrar teşekkürler.
Tarçın Tadında olarak hiçbir tarifi kendi mutfağımda denemeden yazmıyorum. Workshop'taki tarifler için de bu prensibimi bozmak istemedim.
Bu ölçülerden 3 porsiyon çıkıyor. Miktarları iki katına çıkarıp 6 kişilik yapabilirsiniz. Ancak pişirme işlemini yine üçer üçer yapın ki güzelce kabarsınlar.
ÇİKOLATALI VOLKAN KEK
3 porsiyon
- 125 gr bitter çikolata (bir kare paket 80 gr oluyor. 1,5 kare paket + 1 diş 125 gram ediyor.)
- 110 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tutam vanilya (orjinal tarifte var ama ben kullanmayı tercih etmedim)
Yapması kısa sürdüğü için ve ben soğuk fırından korktuğum için işleme başlamadan önce fırını 190 dereceye getirip ısıtıyoruz.
Küçük küpler halinde doğradığımız terayağını kısık ateşte eritiyoruz. O erirken çikolatayı bıçakla minik parçalara bölüyoruz.
Tereyağını fokurdatmadan eritiyoruz. Erir erimez ocağı kapatıp içine çikolataları ekliyoruz. Spatula ile karıştırarak çikolataları eritiyoruz. İçine toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Birkaç dakika ılınmasını bekliyoruz.
Şimdi bu karışıma yumurta ekleyeceğiz ama DİKKAT! Son derece zahmetli sufle tarifinden hatırlayacağımız üzere yumurtayı sıcak çikolatalı karışıma eklerken dikkat etmeli, yumurtalar pişmemeli. Ben sufle yaparken parmakla soğuyup soğumadığına baka baka dakikalar geçirmiştim. Osman Şef ne öğretti peki? Yumurtaları kır, hızlıca çırp. Arkanızdan atlı kovalar gibi çırpıyorsunuz. Önce 1 yumurtayı kırıp hızlıca çırpıyoruz, sonra ikinci yumurtayı ekleyip hızlıca çırpıyoruz.
Son olarak unumuzu karışıma ekleyeceğiz ve karıştıracağız.
Fırın kabı olarak porselen de tercih edilebilir. Ben toprak güveçlerimi kullandım. Suflede bunların içini bir gece önceden toz şeker, tereyağı ile kaplıyorduk. Osman Şef bunu da yapmaya gerek yok dedi. Bir sevinç dalgası yayıldı bloggerlar arasında.
Karışımı 3 kaba eşit olarak bölüştürüp fırının orta rafına tel üzerinde yerleştiriyoruz. Tam 10 dakikada pişiyorlar. Aman içi pişmemiştir, azıcık daha dursun demeyin, bütün olay içerdeki akışkanlıkta zaten.
Servis önerim üzerine bir top da vanilyalı dondurma koymanız yönünde.
Afiyet olsun.
wuhuuuuu! bombastik bi tarif gerçekten feyzacım, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilsuflenin bu kadar kolay bir tarifini bulup yayınladığınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilFeyza naptın böyle sen yahuuu :))
YanıtlaSilharika görünüyor ellerine sağlık :)
çok güzel bir tarif ellerine sağlık :)
YanıtlaSilİzlemeye aldım blogunu pek çok beğendim bana da beklerim sevgiler http://www.seviminaskanasi.com/
Süper oldu tarifini denedim ilk kez evimde mükemmel sufle yedik sayende... Ellerine emeğine sağlık .. Tembellikten terfi alicam sayende mutfağa alisiyorum...:)
YanıtlaSilFeyza sayende kek yapmayı becerebildim ve sevebildim.şimdi her fırsatta kek çırpıyorum :)ellerine emeğine sağlık.ilk fırsatta bunu da deneyeceğim :)teşekkürler
YanıtlaSilhemen yarın yapacağım
YanıtlaSilYaptımmmm,muhteşem olduuu,eline koluna kalemine sğalık:)
YanıtlaSilBu akşamdan tezi yok yapıcam.Haberleşiriz yapınca;)
YanıtlaSiltereyağ yerine margarin koysak
YanıtlaSilİŞTAH KABARTICI...HARİKA...)))
YanıtlaSilbu gerçekten harika olmuş emeğinize sağlık..
YanıtlaSilbir haftadır takip ediyorum yeni tarifleriniz olacak mı olursa çok sevinirim bütün tarifleriniz denemeye değer.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık,eminim tadı da çok güzeldir. Tarifte kabartma tozu yok mu? yazmıyor da merak ettim,bigilendirirseniz sevinirim çünkü bunu denemeyi çok istiyorum, Şimdiden teşekkürler...
YanıtlaSilMerhaba Daha önce birçok kez sizin çikolatalı sufle tarifinizi yapmış ve ailece çok beğenmiştik. Şimdi yine yapmak için sitenize geldim ama bu sefer de bu tarifi gördüm. Ancak anlamadığım, yumurtaların beyazlarını ayırmadan, köpük haline getirmeden, dikkatlice katlayarak karıştırmadan nasıl oluyor da bu sufle kabarabiliyor? Yoksa normal sufle gibi kabarmıyor mu, yoksa bu sufle değil mi/sayılmaz mı?
YanıtlaSil