3 Ocak 2013 Perşembe

çikolatalı volkan kek



Hayatınızda bu kadar kolay bir şey yapmadığınıza eminim. Bu tarif resmen sihirli. Ben bile şaşırdım. Hepsi USLA'dan Şef Osman Bahadır'ın mucizesi. Geçen hafta katıldığımız workshopta Osman Şef sufle tarzı tatlılarla ilgili tüm bildiklerimizi altüst etti. Şimdi sıra sizde.  Workshop'umuzun detaylarını buradan okuyabilirsiniz. Bumerang ailesine tekrar teşekkürler.

Tarçın Tadında olarak hiçbir tarifi kendi mutfağımda denemeden yazmıyorum. Workshop'taki tarifler için de bu prensibimi bozmak istemedim.

Bu ölçülerden 3 porsiyon çıkıyor. Miktarları iki katına çıkarıp 6 kişilik yapabilirsiniz. Ancak pişirme işlemini yine üçer üçer yapın ki güzelce kabarsınlar.

ÇİKOLATALI VOLKAN KEK
3 porsiyon
  • 125 gr bitter çikolata (bir kare paket 80 gr oluyor. 1,5 kare paket + 1 diş 125 gram ediyor.)
  • 110 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tutam vanilya (orjinal tarifte var ama ben kullanmayı tercih etmedim)
Yapması kısa sürdüğü için ve ben soğuk fırından korktuğum için işleme başlamadan önce fırını 190 dereceye getirip ısıtıyoruz.



Küçük küpler halinde doğradığımız terayağını kısık ateşte eritiyoruz. O erirken çikolatayı bıçakla minik parçalara bölüyoruz. 

Tereyağını fokurdatmadan eritiyoruz. Erir erimez ocağı kapatıp içine çikolataları ekliyoruz. Spatula ile karıştırarak çikolataları eritiyoruz. İçine toz şekeri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Birkaç dakika ılınmasını bekliyoruz.



Şimdi bu karışıma yumurta ekleyeceğiz ama DİKKAT! Son derece zahmetli sufle tarifinden hatırlayacağımız  üzere yumurtayı sıcak çikolatalı karışıma eklerken dikkat etmeli, yumurtalar pişmemeli. Ben sufle yaparken parmakla soğuyup soğumadığına baka baka dakikalar geçirmiştim. Osman Şef ne öğretti peki? Yumurtaları kır, hızlıca çırp. Arkanızdan atlı kovalar gibi çırpıyorsunuz. Önce 1 yumurtayı kırıp hızlıca çırpıyoruz, sonra ikinci yumurtayı ekleyip hızlıca çırpıyoruz.

Son olarak unumuzu karışıma ekleyeceğiz ve karıştıracağız. 


Fırın kabı olarak porselen de tercih edilebilir. Ben toprak güveçlerimi kullandım. Suflede bunların içini bir gece önceden toz şeker, tereyağı ile kaplıyorduk. Osman Şef bunu da yapmaya gerek yok dedi. Bir sevinç dalgası yayıldı bloggerlar arasında. 

Karışımı 3 kaba eşit olarak bölüştürüp fırının orta rafına tel üzerinde yerleştiriyoruz. Tam 10 dakikada pişiyorlar. Aman içi pişmemiştir, azıcık daha dursun demeyin, bütün olay içerdeki akışkanlıkta zaten.





Servis önerim üzerine bir top da vanilyalı dondurma koymanız yönünde.

Afiyet olsun.



15 yorum:

  1. wuhuuuuu! bombastik bi tarif gerçekten feyzacım, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. suflenin bu kadar kolay bir tarifini bulup yayınladığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Feyza naptın böyle sen yahuuu :))
    harika görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir tarif ellerine sağlık :)
    İzlemeye aldım blogunu pek çok beğendim bana da beklerim sevgiler http://www.seviminaskanasi.com/

    YanıtlaSil
  5. Süper oldu tarifini denedim ilk kez evimde mükemmel sufle yedik sayende... Ellerine emeğine sağlık .. Tembellikten terfi alicam sayende mutfağa alisiyorum...:)

    YanıtlaSil
  6. Feyza sayende kek yapmayı becerebildim ve sevebildim.şimdi her fırsatta kek çırpıyorum :)ellerine emeğine sağlık.ilk fırsatta bunu da deneyeceğim :)teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. hemen yarın yapacağım

    YanıtlaSil
  8. Yaptımmmm,muhteşem olduuu,eline koluna kalemine sğalık:)

    YanıtlaSil
  9. Bu akşamdan tezi yok yapıcam.Haberleşiriz yapınca;)

    YanıtlaSil
  10. tereyağ yerine margarin koysak

    YanıtlaSil
  11. İŞTAH KABARTICI...HARİKA...)))

    YanıtlaSil
  12. bu gerçekten harika olmuş emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. bir haftadır takip ediyorum yeni tarifleriniz olacak mı olursa çok sevinirim bütün tarifleriniz denemeye değer.

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık,eminim tadı da çok güzeldir. Tarifte kabartma tozu yok mu? yazmıyor da merak ettim,bigilendirirseniz sevinirim çünkü bunu denemeyi çok istiyorum, Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Daha önce birçok kez sizin çikolatalı sufle tarifinizi yapmış ve ailece çok beğenmiştik. Şimdi yine yapmak için sitenize geldim ama bu sefer de bu tarifi gördüm. Ancak anlamadığım, yumurtaların beyazlarını ayırmadan, köpük haline getirmeden, dikkatlice katlayarak karıştırmadan nasıl oluyor da bu sufle kabarabiliyor? Yoksa normal sufle gibi kabarmıyor mu, yoksa bu sufle değil mi/sayılmaz mı?

    YanıtlaSil

Paylaş

print

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...